HORECA FUAR

13 – 16 Şubat 2024 tarihlerinde, Fuarizmir /Gaziemir’de sektör profesyonellerinin bir araya geleceği “Horeca Fair Uluslararası Otel Restourant, Cafe, Çamaşırhane Ekipmanları, Ağırlama Ve Konaklama Teknolojileri Fuarı”na Sizleri, bu büyük buluşmaya davet ederiz.

19 – 22 Şubat 2020’de BULUŞUYORUZ.

Ankara Cad. No:97 Bağcılar İşhanı Kat. 6 Bayraklı – İZMİR

info@glplatformfuar.com

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Sektörel Bilgiler   /  Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Yemek üretiminin yapılacağı işletmeler,  endüstriyel ekipmanlar ile projelendirilmektedir. Endüstriyel mutfaklarda öncelikle sağlıklı ve sağlıklı koşullarda mutfak araç gereçleri olması gerekmektedir.  Bu nedenle artık günümüzde gelişmiş teknoloji,  son sistem,  sağlıklı ve dayanıklı mutfak gereçleri üretmektedir.  Bunlar dayanıklı mutfaklar olarak dizayn edilmiştir. Örneğin pişirme ünitesinin daha seri ve hızlı pişirebilir olması,  koku ve tatların birbirine karışmamasını sağlayan rational fırın denilen modellerin üretilmesi,  paslanmaz çelik olması ve dolayısıyla hem sağlıklı ürünler sunulması açısından hem de lezzetli menüleri hazırlanmasını sağlayan Endüstriyel Mutfak projeleri bulunmaktadır. Horeca Fair olarak Endüstriyel mutfak ekipmanları konusunda  Turizm sektöründe farkındalık yaratmak,  tedarikçileri,  firmaları,  acenteleri bir araya getirerek hedef kitleye ulaşma konusunda çalışmalar yapmaktayız. Endüstriyel mutfak ekipmanları alanında, fuar hizmeti sunarak, potansiyeli görmek, hedef kitleyle doğrudan iletişimi sağlayarak bir pazar süreci başlatma hedefini zorlamaktayız.

Endüstriyel Mutfak Ekipman Çeşitleri

 Fuarda teknik sunumlar,  araştırma ve geliştirme konusundaki girişimcilerin bir araya gelmesi,  farklı değişik stantların bir arada bulunması gibi fuar süresince ürünler hakkında bilgi sahibi olacak projelerle pozitif bir etki yaratmak ve bizim başarımızı Pozitif bir etki yaratarak ve bizim başarımızı sektör başarıya taşımayı hedeflemekteyiz. Endüstriyel mutfak ekipmanları bilinen klasik mutfakların çok dışında,  seri üretim yapan ve çok geniş menüler hazırlanan mutfak ekipmanlarıdır.  Bu ekipmanlar ne üretileceğine bağlı olarak bir dizi mutfak malzemelerinden oluşur.  İşletmenin vereceği hizmetle mutfakta bulunan materyallerin birbiriyle örtüşmesi gerekir.  Bu nedenle endüstriyel mutfak ekipmanları çok geniş çeşitlilik içermektedir.

Ekipmanların Üretim Türüne Göre Çeşitleri

Bir işletmede, üretilecek menü ve sunumuna göre ekipmanlar belirlenmiştir.  Bunlar kendi içinde oldukça çeşitlidir.  Örneğin bir otel her türlü menüyü çıkarmak durumundadır.  Dolayısıyla endüstriyel mutfak ekipmanları o oranda daha çeşitli ve geniştir.  Açık büfelerde sunulan ekipmanlar çok daha farklı olmakla birlikte,  kendi içinde de çeşitlere ayrılmaktadır.  Ancak daha küçük işletmelerde ayaküstü yemek yenilen pizzacı,  börekçi,  köfteci, dönerci olan işletmeler için üretilen ekipmanlar daha farklıdır.

İşletme Türüne Göre Ekipman Çeşitleri

İşletmelerde gerekli olan ekipmanlar mantık olarak bakıldığında küçük bir mutfakta gerekli olan mutfak malzemelerinin çok daha geliştirilmiş,  daha seri kesme doğrama özelliğine sahip ekipmanlardır. Örneğin evlerde bir robotla birer veya ikişer tane sebze parçalarken ancak bir işletmede gerekli olan robotta Yaklaşık 300 – 400 kilo ürünü kısa sürede parçalayabilirsiniz.  Bu tür işletmelerde hazırlık olması açısından ve kısa sürede menü hazırlama açısından stoklama yöntemi önem taşımaktadır. Dolayısıyla stoklama yapılacak bir işletmede ise,  bu ürünlerin dondurularak saklanmasını sağlayacak endüstriyel bir buzdolabı dondurucu gereklidir.